Algemene Voorwaarden

2024

1. Bedrijfsinformatie en Definities

VanGurpMedia, geregistreerd als een eenmanszaak in Nederland, houdt zich bezig met de verlening van diensten op het gebied van grafische vormgeving, videoproductie, en webdesign. In deze algemene voorwaarden worden onder “opdrachtgever” verstaan: iedere natuurlijke of rechtspersoon die gebruik maakt van de diensten van VanGurpMedia, en onder “opdracht” het totaal aan overeengekomen werkzaamheden zoals gespecificeerd in de offerte of overeenkomst.

2. Omschrijving van de Diensten

VanGurpMedia biedt creatieve oplossingen aan voor zowel online als offline mediaproducten. De diensten omvatten, maar zijn niet beperkt tot, het ontwerpen van drukwerk (zoals brochures, visitekaartjes, en posters), digitale media (zoals websites, banners, en interactieve toepassingen), en het creëren en bewerken van audiovisuele content. Voor elke opdracht wordt een op maat gemaakt voorstel opgesteld, waarbij rekening wordt gehouden met de specifieke wensen en doelstellingen van de opdrachtgever.

3. Honorering en Betalingsvoorwaarden

De honorering van VanGurpMedia geschiedt op basis van een vooraf overeengekomen uurtarief dan wel een vast bedrag (fixed price) voor het gehele project. Het standaard uurtarief voor het jaar 2024 bedraagt €30 per uur, behoudens eventuele afwijkingen vastgelegd in de overeenkomst. De opdrachtgever ontvangt na voltooiing van de overeengekomen werkzaamheden een factuur, welke binnen veertien (14) dagen na factuurdatum voldaan dient te worden. Bij niet tijdige betaling behoudt VanGurpMedia zich het recht voor om de wettelijke rente en bijkomende incassokosten in rekening te brengen. In geval van een fixed price-overeenkomst kan een voorschot van toepassing zijn, wat zal worden vermeld in de offerte.

4. Verplichtingen van de Opdrachtgever

De opdrachtgever dient te allen tijde zorg te dragen voor het tijdig en accuraat aanleveren van alle benodigde informatie, materialen en beslissingen die noodzakelijk zijn voor de uitvoering van de opdracht. VanGurpMedia kan niet aansprakelijk worden gehouden voor vertragingen of kostenoverschrijdingen die voortvloeien uit het niet nakomen van deze verplichtingen door de opdrachtgever. Eventuele wijzigingen in de oorspronkelijke opdracht dienen schriftelijk te worden overeengekomen, waarbij VanGurpMedia gerechtigd is om extra kosten in rekening te brengen en de levertijd aan te passen indien van toepassing.

5. Aansprakelijkheid en Beperking van Verantwoordelijkheid

VanGurpMedia spant zich in om de overeengekomen diensten naar beste kunnen en inzicht te leveren, maar kan geen garanties bieden ten aanzien van de resultaten van de geleverde diensten. VanGurpMedia is uitsluitend aansprakelijk voor directe schade als gevolg van grove nalatigheid of opzet, en deze aansprakelijkheid is te allen tijde beperkt tot het bedrag van de factuur die betrekking heeft op de specifieke opdracht waarin de schade is ontstaan. VanGurpMedia is nimmer aansprakelijk voor indirecte schade, zoals gevolgschade, gederfde winst, verlies van gegevens, of enige andere vorm van economische schade. De opdrachtgever vrijwaart VanGurpMedia tegen aanspraken van derden voortvloeiend uit de uitvoering van de opdracht, tenzij deze aanspraken het gevolg zijn van opzet of grove schuld van VanGurpMedia.

6. Klachtenprocedure en Geschillenbeslechting

Indien de opdrachtgever klachten heeft omtrent de geleverde diensten of producten, dient deze klacht binnen veertien (14) dagen na voltooiing van de diensten of levering van de producten schriftelijk kenbaar te worden gemaakt aan VanGurpMedia. VanGurpMedia zal binnen een redelijke termijn de klacht onderzoeken en indien gegrond passende maatregelen nemen. Indien partijen niet tot een minnelijke oplossing kunnen komen, zullen geschillen uitsluitend worden voorgelegd aan de bevoegde rechter in het arrondissement waar VanGurpMedia haar zetel heeft. Op alle overeenkomsten tussen VanGurpMedia en de opdrachtgever is uitsluitend Nederlands recht van toepassing.

7. Intellectuele Eigendomsrechten

Alle door VanGurpMedia in het kader van de opdracht ontwikkelde ontwerpen, documenten, schetsen, films, en overige creaties blijven eigendom van VanGurpMedia totdat volledige betaling door de opdrachtgever is voldaan. Tot dat moment behoudt VanGurpMedia alle intellectuele eigendomsrechten op de voortbrengselen van de geest die in het kader van de opdracht tot stand zijn gekomen. Na betaling verkrijgt de opdrachtgever een beperkt, niet-exclusief gebruiksrecht op het geleverde materiaal, uitsluitend voor de overeengekomen doeleinden. Het is de opdrachtgever niet toegestaan om zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van VanGurpMedia wijzigingen aan te brengen in de geleverde producten, noch deze te verveelvoudigen of openbaar te maken buiten het overeengekomen kader.

8. Wijzigingen in de Voorwaarden

VanGurpMedia behoudt zich het recht voor om deze algemene voorwaarden te allen tijde eenzijdig te wijzigen. Eventuele wijzigingen zullen schriftelijk aan de opdrachtgever worden meegedeeld, waarbij de gewijzigde voorwaarden in werking treden dertig (30) dagen na de kennisgeving. Indien de opdrachtgever na deze termijn gebruik blijft maken van de diensten van VanGurpMedia, wordt dit beschouwd als stilzwijgende acceptatie van de gewijzigde voorwaarden.

9. Duur en Beëindiging van de Overeenkomst

De overeenkomst tussen VanGurpMedia en de opdrachtgever wordt aangegaan voor de duur die noodzakelijk is voor de uitvoering van de overeengekomen werkzaamheden, tenzij anders schriftelijk overeengekomen. Zowel VanGurpMedia als de opdrachtgever hebben het recht de overeenkomst tussentijds te beëindigen indien de andere partij wezenlijke verplichtingen niet nakomt, mits de in gebreke zijnde partij eerst schriftelijk in de gelegenheid is gesteld om binnen een redelijke termijn alsnog aan haar verplichtingen te voldoen. Bij voortijdige beëindiging door de opdrachtgever is deze gehouden tot betaling van het reeds geleverde werk en de gemaakte kosten, vermeerderd met een schadevergoeding indien van toepassing.

10. Akkoordverklaring

Door gebruik te maken van de diensten van VanGurpMedia, verklaart de opdrachtgever zich akkoord met deze algemene voorwaarden. De opdrachtgever erkent dat hij/zij de voorwaarden heeft gelezen, begrepen en ermee instemt dat deze van toepassing zijn op alle overeenkomsten en diensten die worden geleverd door VanGurpMedia.